10 nippi küpsetamiseks

Jagame sulle häid nippe, mis aitavad kaasa pannkookide küpsetamisel, et tulemus oleks suurepärane.

1. Kui taigen vedelam teha, tulevad õhukesed koogid, mis vajavad vähem küpsemisaega kõrgema temperatuuriga. Paksema taigna puhul varuda aega koogi küpsemisel ja temperatuur olgu pigem madalam, siis jõuab kook ka keskelt küpseda ja ei lähe kohe kõrbema.

2. Õhuliste pannkookide tegemisele aitab kaasa, kui taignale lisada lõpus vahustatud munavalget või gaseeritud vett.

3. Sulavõid taignasse segades ja võiga praadides tulevad eriti hõrgud ja krõbeda äärega pannkoogid.

4. Kes ei armasta väga õliseid pannkooke, võib õli lisada taignasse, siis ei pea praadimise ajal õli panema. Vähem õli koogi praadimisel saab ka nii, et majapidamispaberi kastad õli sisse ja määrid enne iga koogi küpsetamist panni õliga.

5. Kes on hädas jahu tükkidega taignas, need võivad mikserdada kõik koostisosad segamini. Sedasi saab ühtlase taigna ja lisaväärtus on õhulised koogid.

6. Pannkooke saab hõrgumaks teha, kui lisada taignasse rõõska koort ja vanilli.

7. Pannkoogitaignaid saab erinevate köögiviljadega eri värvi teha. Selleks tuleb meelepärast köögivilja peene riiviga riivida ja seejärel segu taignasse segada. Selliselt  teha pigem soolased koogid. Serveerida soolaste täidistega. Nii saab ka lapsed panna köögivilju sööma. Ennekõike sobib porgand ja spinat. Viimane hakkida peeneks või panna sügavkülmutatud spinatit.

8. Huvitavad pannkoogid tulevad nii, kui lisad taignasse näiteks kodujuustu või kohupiima. Nii saab teha soolaseid ja ka magusaid pannkooke.

9. Magusatele vanilje ja rõõsakoorega pannkookidele sobivad hästi sisse ka kookoshelbed või mandlid. Kes pähklitele allergiline pole võib lisada taignasse igasuguseid pähkleid.

10. Lisades taignasse riivitud õuna ja kaneeli, saab lihtsa vaevaga kiiresti valmivad õunakoogikesed teha, mida serveerida vaniljekastme ja jäätisega. Taignas võib kasutada ka marju.

Ja kui iga pühapäev ei jõua ise pannkooke valmistada, siis Mamma pannkoogid on juba valmis!

Nippide autor: Anneli Loodus, Saarioinen Eesti OÜ tootearendustehnoloog