Mamma tootevalik 2018
Lae alla!

Kodune seljanka, 300g

Tootekirjeldus:

Seljanka on vene köögist pärit supp, mille valmistamiseks on sadu retsepte. Vene köögis on peale lihaseljanka armastatud ka seeneseljankat. Samuti on tuntud kalaseljanka, mida keedeti tuurast.
Eesti Kokkade Ühingu liige Priit Ilves selgitab: “Maitsva supi eeltingimus on korralik kontidest keedetud puljong. Vanades vene klassikalistes seljankaretseptides on alati vasika- ja veiseliha koos. Õige seljanka tegemine oli väga pidulik protseduur, milleks raatsiti vasikas maha lüüa. Vasikat niisama ei tapetud. Seljanka on vene sibulasupp. Ja sibula kogus on väga oluline. Näiteks võetakse kilogrammi seljankapõhja tegemiseks 600-700 grammi sibulat. Traditsiooniliselt on seljanka soolatud põhi purki varem valmis tehtud, supi valmistamisel lisatakse sellele puljong. Niisugust purkidesse pandud suppi on väga mugav kogu talve keeta. Sellest tuleb ka nimi seljanka, mis tähendab soolatud põhja. “Algupärase retsepti järgi on õiges seljankas alati sees neerud. Neid aga ei viitsita tihti kasutada, sest neerudega on palju tööd. Vahepeal loobuti neerude söömisest, kuna need sisaldavat kahjulikke aineid. Kuid vasikaneerud on selles suhtes täiesti süütud. Seljankat serveeritakse alati kas sidrunisektorite või kapparitega. Lisandiks pakutakse hapukoort, kuid inimesel peab olema valikuvõimalus, kas ta paneb koore supi peale või mitte,” Ühes portsjonis peaks olema vähemalt 3-4 sidrunisektorit ja 5-6 oliivi. http://www.ohtuleht.ee/29948/seljanka-mitte-ainult-sibulasupp

Koostisosad:

vesi, marineeritud kurk (kurk, äädikas, sool, magusaine (E954)), kartul, tomatipasta, poolsuitsuvorst (kanalihamass, sealiha, vesi, kamar, sool, kartulitärklis, taimne kiud, sojavalk, lõhna- ja maitseained, stabilisaator (E450), glükoos, lõhna- ja maitsetugevdaja (E621), antioksüdant (E301), toiduvärv (E120), säilitusaine (E250)), sibul, ketšup (tomatipüree, äädikas, suhkur, sool, säilitusained (E211, E202), vürtsid, lõhna- ja maitseained), keeduvorst (sealiha, vesi, veiseliha, seapekk, muna, vadakupulber (sh piim), sool, sealihavalk, stabilisaator (E450), tärklis, suhkur, happesuse regulaator (E451), antioksüdant (E316), lõhna- ja maitseained, säilitusaine (E250)), küpsetatud sealiha (sealiha, vesi, sool, maitseained (sh sinep), stabilisaatorid (E450, E451, E452), paksendaja (E407), lõhna- ja maitsetugevdaja (E621), antioksüdant (E316), säilitusaine (E250)), rapsiõli, küüslauk, suhkur, maitseainesegu (sool, sibul, paprika, suhkur, köömen, tomat, must pipar, küüslauk, majoraan, petersell, cayenne´i pipar, maisivalgu hüdrolüsaat, pärmiekstrakt, loomalihaekstrakt, lõhna- ja maitseaine, rapsiõli, porgandiekstrakt, toiduvärv (E150c), leeskputk, tärklis, seller, maltodekstriin, dekstroos, lõhna- ja maitseained (linnulihaekstrakt, umami), kurkum), suitsaroom, lihaaroom, must pipar).

+2 . . . +6°C

eemalda kartongümbris ja rebi kausilt kile, soojenda mikrolaineahjus 750W juures 2 kuni 3 minutit.

1. Toote välisilme - mida ootad tootelt välisilme põhjal?
2. Toote lõhn - mida arvad?
3. Toote maitse - mida arvad?
4. Toote konsistents - mida arvad?
5. Mis toote juures meeldib?
6. Mis toote juures ei meeldi?
7. Mida teeksid toote juures teisiti (maitseained, kogus jms)
8. Kas esmane mulje muutus pärast toote maitsmist?
9. Kas ostaksid sellist toodet?
10. Palun märgi siia ka mõned andmed enda kohta:
Olen:
Vanus:
Saada
Aitäh!

Teie hindamine on meile oluline.

Energiasisaldus 348 kJ/ 83 kcal
Rasvad, 4,7 g
─ millest küllastunud rasvhapped 1,6 g
Süsivesikud, 6,7 g
─ millest suhkrud 2,4 g
Valgud 3,3 g
Sool 1,0 g

Saarioinen Eesti OÜ

Rebastemäe tee 1
Kalevi küla, Raplamaa 79606
www.mamma.ee

Tel +372 4 841 040
Faks +372 4 841 050
saarioinen@saarioinen.ee

IBAN: EE10 1700 0170 0002 3562
KMKR: EE100250093
REG: 10000372