Vene köögist pärit köögivilja-tangusupp hapukurgi ja rohke lihaga on kui prae eest. Toidublogija Tuuli on teemat väga korralikult uurinud: Rassolnikute maailm osutus teemat uurides ootamatult vaheldusrikkaks ning selle supi ainuke kohustuslik element ongi soolakurk. Seni arvasin, et ka kruubid peaksid ühes rassolnikus olema. Muus osas varieeruvad rassolnikud seinast seina – alates kala- ja seenerassolnikustest kuni punase ja valge rassolnikuni välja. Punane rassolnik on tehtud siis tomatipastaga ja valge rassolnik koorega. Omal moel maitsvad on nad kõik. Samamoodi võib varieerida muid koostisaineid. Meil on kõige levinum odrakruupidega rassolnik, kuid samal moel võib sinna lisada riisi, tatart või muud meelepärast. Kindlasti tasub aga rassolnik taasavastamist ja toidulaual esiletõstmist, sest isegi Peeter I lemmiksupp olevat olnud rassolnik. Rassolnikut võib teha värske kapsaga või hoopis spinati ja oblikatega. Moskva rassolniku sisse käivad valged juurikad ning lõpuks paksendatakse suppi munarebuga ning lisatakse koort. Rassolniku hapukust saab reguleerida sellega, et supi sisse lisatakse ka sorts hapukurgivedelikku. Kuna hapukurk on happeline ning takistab köögiviljade pehmenemist, tuleb hapukurgid lisada supi sisse üsna lõppjärgus, kui teised supijuurikad on juba pehmeks keenud. http://toiduteemal.blogspot.be/2014/01/hapukurgisupp-rassolnik-teenimatult.html
